Sjöström övertygade i semifinalen. Foto: Bildlbyrån.

Sjöström till final på bästa tid

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström steppade upp ett snäpp sedan försöket på favoritdistansen 100 m fjäril i morse och vann det första semifinalheatet på 55,65.

– Det var en bra tid men det finns många detaljer att förbättra. Det är vändningarna som inte sitter, vilket de borde göra. Jag får tänka för mycket på hur jag når väggen istället för att fokusera på att simma snabbt, säger Sjöström.

Hon har dock en ocean av tid ner till övriga konkurrenter, så guldet är vikt för Sjöström även om finalen i morgon kväll inte sitter hundraprocentigt.

– Det som är så häftigt är att det finns en växel till, säger SVT Sports expert Hans Chrunak. Sjöströms personliga rekord, vilket också är världsrekord, lyder på 54,61 från Doha förra året.

Jeanette Ottesen vann den andra semin på 56,61. Louise Hansson var femma på 57,52 och knep en finalplats som sista simmare.

– Jag simmade på adrenalin och glädje, säger Louise Hansson som hade lämnat sin bronsmedalj på 200 m medley i SVT:s ägo under finalpasset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.