• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Uppsala i Uppsala län. Det brinner i en bilskrot i Boländerna. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Uppland. Läs mer

Foto: Bildbyrån

Sjöström tar in 200 m fritt i OS

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström har bestämt sig för att simma 200 meter fritt i OS i Rio.
Den svenska stjärnan valde bort distansen på senaste VM, men plockar in den igen. Totalt simmar hon fyra individuella distanser i Rio.

Sjöström tog två guld, två silver och ett brons på VM i Kazan i förra månaden – men valde då bort 200 meter fritt trots att hon är världsetta på distansen.

Ett val som överraskade många.

Nu har hon och tränaren Carl Jenner bestämt att plocka in distansen på OS-programmet.

– Jag kommer att satsa på de fyra första dagarna på OS. Det är så pass svåra tävlingstider (finalerna startar 22.00 lokal tid) så det är så jag kommer att göra. Jag tar det som två tävlingar, sade Sjöström vid en pressträff i Stockholm.

Hennes specialdistans 100 meter fjäril och 200 meter fritt avgörs under de fyra första tävlingsdagarna i Rio de Janeiro. På 100 meter fjäril tog hon VM-guld och slog världsrekord två gånger vid VM i Kazan.

Sedan återstår 50 och 100 meter fritt.

– De fyra första dagarna är där jag kommer att satsa, sedan ska jag bara njuta. Det är sprint då och det kan gå hur som helst. Jag kan missa final och jag kan vinna, sade hon.

Förutom fyra individuella lopp blir det också tre lagkapper. Ett mastigt program för Sjöström som brukar tävla mycket, men som avstod 200 meter fritt i VM just för att programmet riskerade att bli för hårt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer