Sjöström snabbast i försöken

Uppdaterad
Publicerad

Sjöström tog sig enkelt vidare till final på 50 meter frisim i kortbane-EM i Danmark. Hon simmade in på tiden 23.84, 12 hundradelar före största konkurrenten Ranomi Kromovidjojo från Nederländerna.

Hon imponerade igår när hon var överlägsen i semifinalen på favoritdistansen 100 meter fjärilsim.

Idag visade hon att formen är stigande när hon var snabbast i försöken på 50 meter frisim.

– Kände mig lite sömnig i morse men det gick bra ändå. Jag försökte bara göra en bra simning och gå vidare, säger Sarah Sjöström till SVT Sport.

Bättre dag för dag

Ikväll är det alltså också dags för final på 100 meter fjärilsim.

– Det ska bli jättespännande, jag har ju sett att jag har blivit bättre dag för dag.

Och en av hennes största konkurrenter även där, Ranomi Kromovidjojo, stryker sig från just den distansen.

– Jag vill bara fokusera på 50 fritt och sen har vi ett bra lag till lagkappen så jag vill ge allt i de sista loppen, säger Komovidjojo.

16-åring bästa svenska

Sophie Hansson tog sig inte vidare till final på 200 meter bröstsim. Hannah Brunzell blev bästa svenska på distansen och putsade sitt personbästa med nästan en och en halv sekund.

– Jag kände mig stark hela loppet, jag kände mig aldrig riktigt trött så att jag trodde att jag skulle gå in i väggen, säger Hannah Brunzell.

Hon var mindre än en halv sekund från finalplats.

– Jag har några år på mig, säger 16-åringen.

Damerna vidare i lagkappen

Sverige tog sig vidare till final på damernas 4x50 meter medley. Med tre juniorer i laget, Hanna Rosvall, Sophie Hansson, Sara Junevik och så Michelle Coleman tog de sig vidare som sjunde tid till finalen senare ikväll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.