Sjöström till final i världsrekordtempo

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström är klar för final på 100 meter fjäril i kortbane-EM. Den svenska superstjärnan höll världsrekordtempo i 50 meter – och tog sig enkelt till morgondagens final. Även Louise Hansson är klar för final på samma distans.

Sarah Sjöström knockade motståndet och värsta konkurrenten Ranomi Kromowidjojo under de första 50 meterna. Hennes 25,76 var i världsrekordfart. Sjöström slog av något efter sista vändningen och vann till slut på 55,56.

”Hon är i en klass för sig” sa SVT Sports expert Lars Frölander efter loppet.

– Det kändes bra, jag kände mig starkt. Men det finns utvecklingspotential, vilket känns positivt inför sista dagen i morgon, säger Sarah Sjöström till SVT, och tror att hon har en bättre tid i kroppen.

– Jag tror att det finns lite tid att plocka där, om jag sätter vändningarna bättre. Då kan det gå riktigt fort, säger Sjöström.

Louise gör Sarah sällskap

Även Louise Hansson är klar för final, efter att ha blivit fyra i samma semifinal som Sarah Sjötröm. Hennes 27,10 var samma tid som i försöken.

– Det är jätteskönt att få simma finalen. Jag gjorde samma misstag då och samma tid. Men det finns absolut mer att ta, säger Louise Hansson till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.