Sjöströms nya superlopp – jättenära världsrekord

Se Sjöströms nya superlopp här

Sarah Sjöström var bara två hundradelar från världsrekord på 100 meter fritt på Mare Nostrum-tävlingen i Canet-en-Roussillon.
Sjöströms tid på 52.08 sekunder är personligt rekord med 20 hundradelar.

– Jag har ”persat” en halvsekund på en vecka och kan inte förvänta mig mer. Jag höll mig till min plan på 100 fritt hela vägen, säger hon till TT.

Sarah Sjöströms superform fortsätter. På söndagen var hon bara två hundradelar från att slå australiensiskan Cate Campbells världsrekord från 2016.

Det var också hon som blev tvåa i Canet-en-Rousillon. Hon var en knapp sekund efter på söndagen. Svenskan Michelle Coleman slutade trea.

Sjöströms tid är den tredje snabbaste på sträckan genom tiderna.

– Jag försöker öppna hårt och inte andas så mycket första 50 och försöker hålla ner huvudet sista tio, annars brukar jag andas sista tian, säger hon om sin teknik på 100 meter.

Dubbla segrar

Tidigare under kvällen vann Sjöström också 50 fjäril på tiden 24.95 sekunder.

Under Mare Nostrum-helgen vann Sjöström fyra lopp av fyra möjliga.

Sim-VM i Budapest börjar den 14 juli. Men innan dess är det dags för SM i Borås.

– Det blir annat fokus på SM. Jag ska träna mycket och slipa på detaljer i simningen. Jag försöker spara de bästa simningarna till Budapest. Men med mig vet man aldrig, jag vet lika lite som er, säger Sjöström till TT.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.