Sarah Sjöström tog ett blixtbeslut att tävla i Neapel under helgen. Foto: Bildbyrån

Sjöström tvåa i comebacken – besegrade OS-mästaren

Uppdaterad
Publicerad

Hon besegrade OS-vinnaren Emma McKeon – men blev blåst på segern av amerikanskan Abbey Weitzeil.

Sarah Sjöström fick stryk med tre hundradelar på 50 meter fritt i sin blixtcomeback i ISL-serien. Hon hade 23,47 i kortbana.

– Jag landade här vid lunch så jag är nöjd med tanke på förutsättningarna, säger hon.

Sjöström åkte hem från den penningstinna ISL-cirkusen i Neapel efter två lagmatcher och meningen var att hon skulle träna och återhämta sig på hemmaplan efter armbågsskadan tidigare i år.

Comebacken skulle ske först i slutspelet.

Men i går meddelade den svenska stjärnan på Instagram att hon tagit ett blixtbeslut att återvända till Neapel och simma i sitt lag Energy Standards tredje match.

– Jag gjorde nyligen en röntgen för att kolla armbågen och allt såg perfekt ut. Min plan var att simma de två första matcherna och sedan träna för jag trodde det skulle bli för mycket tävlande. Men eftersom min armbåge känns mycket bättre så började jag tidigare i veckan fundera på att det kanske vore en bra idé att komma tillbaka, säger Sjöström enligt simsajten Swimswam.

Tävlingen fortsätter i morgon

I sin första individuella start mötte hon australiskan Emma McKeon, som tog OS-guld i Tokyo på distansen (då i långbana) före just Sjöström som tog ett imponerande silver trots skadebakgrunden.

Nu besegrade hon McKeon i kortbana, men fick ändå se sig besegrad. Amerikanskan Abbey Weitzeil vann överraskande på nya nationsrekordet 23,44, tre hundradelar före Sjöström, som har 23,00 som personrekord på distansen.

Emma McKeon blev trea på 23,65. Australiskan blev historisk i OS i Tokyo då hon som första kvinnliga simmare tog sju medaljer, varav fyra guld.

Det var första gången den här ISL-säsongen som Sjöström fick stryk på 50 meter fritt.

Loppet var Sjöströms enda individuella den första dagen av matchen som fortsätter i morgon.

ARKIV: Sarah Sjöström testar E-sport med proffsen (12 april 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.