Ida Marko-Varga, Louise Hansson, Ida Lindborg och Sarah Sjöström. Foto: Bildbyrån

Sjöström tvekar om VM-lagkapp: ”Vet inte själv”

Uppdaterad
Publicerad

Simdrottningen Sarah Sjöström är ankaret i den svenska lagkappen.

Men det är inte säkert att hon är med i både frisim och medley på VM i Budapest.

– Det vet jag faktiskt inte själv, säger hon till SVT Sport.

23-åringen tog sitt efterlängtade OS-guld på favoriten 100 meter fjäril i Rio. En distans där hon radat upp medaljer. Men Sjöström saknar fortfarande ett guld i frisim på lång bana.

I år har hon varit världsbäst i sina individuella grenar 100 meter fjäril, 50 meter fjäril, 100 meter frisim och 50 meter frisim. Om hon deltar i både 4x100 medley och 4x100 frisim så kan det slita en hel del på stjärnan. Och då kanske de glimmande guldchanserna blir till sand.

”Diskutera med förbundskaptenen”

Samtidigt, är hon inte med i lagkappen blir lagets chanser att ta medaljer betydligt sämre. Laget blev exempelvis OS-femma i Brasilien på 4x100 meter fritt och tog ett historiskt VM-silver i medley för två år sen.

– Medley är sista dagen på mästerskapet så det ska jag nog kunna simma. Sen kan man diskutera vidare med förbundskaptenen om den första lagkappen som är första dagen. Det är inte klart än. Jag vet inte själv, säger hon.

”Hanterar internt”

SVT Sport har också pratat med den svenska förbundskaptenen Ulrika Sandmark om Sjöströms tvekan för båda lagkappsracen. Men Sandmark är sparsam i sina kommentarer.

– Det är något som vi hanterar internt, och diskuterar på plats tillsammans. Vi brukar aldrig prata laguttagningar på förhand, säger Ulrika Sandmark till SVT Sport.

Sandmark vill inte kommentera hur hon ser på vilka simmare som är aktuella att simma de båda lagkapperna.

– Vi har inte diskuterat det, så jag vill inte kommentera det. Men målet är att vi ska gå till final såklart, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.