”Tar Sarah Sjöström medalj gör hon det jättebra”, säger SVT Sports expert Lars Frölander. Foto: Bildbyrån/SVT

SVT-experten: ”Tar hon medalj gör hon det helt otroligt bra”

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s expert Lars Frölander tycker att Sarah Sjöström slår ur underläge inför nattens final på 100 meter fjäril.

– Det känns som att hon har en liten medaljchans, och skulle hon ta en medalj så gör hon det helt otroligt bra, säger han till SVT Sport.

Sarah Sjöström har gått en kamp mot klockan efter sin armbågsskada för att kunna konkurrera på OS.

Inatt (03.30) simmar hon final på 100 meter fjäril, en distans som hon tog guld på vid OS i Rio 2016.

Tokyo 2020

SVT-experten Lars Frölander, olympisk guldmedaljör i Sydney 2000, tycker att beskeden som Sjöström levererat i bassängen är positiva inför finalen.

– Jag tycker att vi fick jättebra svar när hon simmade försöken på fantastiska tider, och att hon levde upp till det i semifinalen och simmade bra där med, säger han.

Men favorit till att försvara guldet är hon inte enligt Frölander.

– Jag skulle vilja säga att hon är en underdog med tanke på sin armbågsskada och att den förberedelse hon har haft inte varit optimal. De andra tjejerna får ha favoritskapet, men jag tycker ändå att det ser bra ut inför finalen, säger Lars Frölander.

Men medaljchansen finns där ändå för Sjöström som hade fjärde bästa tid i semifinalen.

– Bara för en vecka sedan visste vi inte ens om hon skulle ställa upp i den här grenen. Det känns som att hon har en liten medaljchans, och skulle hon ta en medalj inatt så gör hon det helt otroligt bra, säger Lars Frölander.

”Inte levt upp till formen – än”

Konkurrensen är dock stenhård för att nå dit.

– Inför OS trodde jag att det skulle krävas nästan ett världsrekord för att ta guld. Men nu tycker jag inte att favorittjejerna levt upp till den formen än. Kinesiskan Zhang Yufei har sett bra ut, och det är tre-fyra till som har kapacitet för att simma under 56 sekunder, så vi får se vem som har bäst finalnerver, säger Frölander.

Med i finalen är också Louise Hansson, som inte nämns i medaljsnacket på förhand.

– Hon behöver överträffa sig själv för att komma ned på de tiderna som kommer krävas för att ta medalj. Men ingenting är ju omöjligt, säger Lars Frölander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet