Sarah Sjöström finns inte med bland de nominerade. Foto: TT Nyhetsbyrån

Trots bragden – Sjöström nobbas av Jerringjuryn

Uppdaterad
Publicerad

Trots ett OS-silver mindre än ett halvår efter en armbågsoperation är Sarah Sjöström inte nominerad till Jerringpriset, Radiosportens pris där svenska folket röstar fram årets svenska idrottsprestation. Här är alla nomineringar.

Jerringprisvinnarna från de två senaste åren, stavhopparen Armand Duplantis och orienteraren Tove Alexandersson, återfinns däremot båda på listan över de 13 nominerade som presenterades på torsdagen.

OS-guldmedaljören och den femfaldiga VM-guldmedaljören lär däremot få stor konkurrens i omröstningen av bland andra ridsportens hopplandslag (OS-guld), damlandslaget i fotboll (OS-silver) och skridskoåkaren Nils van der Poel (dubbla VM-guld) som också är bland de nominerade som valts ut av Radiosportens jury.

Jerringpriset

Simstjärnan Sarah Sjöström tog OS-silver på 50 meter fritt i Tokyo trots att hon mindre än ett halvår tidigare hade opererat ena armbågen för en fraktur efter att ha halkat på en isfläck i Stockholm i februari.

Jerringpriset ses som ett av Sveriges finaste idrottspris eftersom att det är svenska folket som röstar; via telefon, Radiosportens webbplats eller SVT:s mobilapplikation Duo.

Efter en omröstning i flera omgångar delas priset ut på Idrottsgalan den 17 januari nästa år.

Jerringprisets 13 nominerade

Tove Alexandersson, orientering

James Blomgren, bowling

Anton Dahlberg/Fredrik Bergström, segling

Damlandslaget, fotboll

Armand Duplantis, friidrott

Isabelle Haak, volleyboll

Hopplandslaget, ridsport

Philip Jönsson, skytte parasport

Anna Nordqvist, golf

Nils van der Poel, skridsko

Martin Ponsiluoma, skidskytte

Daniel Ståhl, friidrott

Jonna Sundling, skidor

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jerringpriset

Mer i ämnet