Spurtdramatik och delad seger i herrklassen 2015. Foto: TT

Vansbrosimningen ställs in – ersätts med hemmavariant

Uppdaterad
Publicerad

Motionsklassikern Vansbrosimningen ställs in i sommar på grund av coronapandemin.

I stället satsar arrangören på en variant där deltagarna simmar i sin egen favoritsjö.

– Det finns fortfarande en oro för liv och hälsa kvar i samhället som vi måste lyssna på och acceptera, säger generalsekreteraren Tomas Viker i ett pressmeddelande.

Under onsdagen meddelade Vansbrosimningen sitt beslut att ställa in årets simlopp.

– Alla vi som arbetar hårt för att skapa magiska ögonblick i Vanån och Västerdalälven vill inget hellre än att välkomna deltagare och publik till Vansbro. Tanken på att inte få göra det i år är mycket ledsam, säger generalsekreterare Tomas Viker i ett uttalande på tävlingens hemsida.

Vansbrosimningen

– Sjukvården är hårt belastad och kommer så vara inom överskådlig tid. Vi varken vill eller ska bidra till att lägga ytterligare tryck på dem.

I stället kommer arrangören att erbjuda en hemmavariant där alla deltagare, både anmälda och ännu ej anmälda, kan genomföra sitt eget Vansbrosimningen i sin favoritsjö. Loppet kommer då att gälla officiellt och även ingå i ”En Svensk Klassiker”.

Vad gäller Vansbro Triathlon med SM på medeldistans är planen fortfarande att loppen ska kunna genomföras i Vansbro – däremot är de framflyttade till helgen den 29-30 augusti.

Vansbrosimningen är en årlig långdistanssimning i öppet vatten i Vansbro kommun som har arrangerats sedan 1950.

ARKIV: Vansbrosimningen 2019 lockar i år runt 13 000 simmare (5 juli 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vansbrosimningen

Mer i ämnet