Foto: TT Nyhetsbyrån

Sirius spelade ut svagt Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

Sirius fortsatte i kväll att visa att de blir att räkna med i årets allsvenska. 3-0 med mersmak mot Kalmar i en match som spelade i Gävle. Uppsala-laget spelade ut smålänningarna efter noter och hade kunnat vinna med fler mål.

Kingsley Sarfo gjorde 1-0 alldeles på egen hand. Tog sig fram i ren sick-sack-stil innan han passade på att utnyttja att KFF-försvararna ställde sin målvakt i skugga och retfullt enkelt siktade in sig på det vänstra hörnet.  Tredje målet för säsongen och nu delar ghananen skytteligaledningen.

2-0 kom bara minuter senare. en lång svepande passning mot en rusande Ian Sirelius. 

Ett tveksamt och tafatt ingripande av Emin Nouri i Kalmarförsvaret där han och Ole Söderberg i målet misslyckades kapitalt med kommunikationen. Sirelius lurade skjotan av Kalmariterna och kunde rulla in andra målet för kvällen

Sirelius hade förutom målen under de första 45 minuterna ett tungt skott i ribban genom Sirelius och ett skott i stolpen av Moses Ogbu.

Nannskog: ”Styrelsen bör diskutera Swärdh”

Kalmars kräftgång i årets allsvenska fortsätter. Mot Sirius var de utspelade och hade få egna chanser och såg uppgivna ut.  3-0-målet var ett sådant som brukar drabba lag i den situationen. Som salt i såren. Frispark från 25 meter och Alexander Nilsson slog en boll menat till något framrusande blårandigt huvud. Men istället seglade bollen hela vägen i nätet bakom en frågande Ole Söderberg i Kalmar-målet.

Kalmar är riktigt illa ute efter fyra omgångar. Endast en poäng och 12 insläppta mål på fyra matcher och tränare Peter Swärdh lär inte ha det kul på jobbet just nu.

– Jag tycker inte de hänger ihop som lag överhuvudtaget. Jag vill inte bara hänga fyrbackslinjen utan det handlar om mittfältet som måste hjälpa sin backlinje och till och med forwards som måste hjälpa till. Man uppträder inte som ett lag överhuvudtaget, säger SVT:s expert Daniel Nannskog om Kalmar.

Nannskog menar att styrelsen i Kalmar bör diskutera om Swärdh är rätt man att leda laget.

– Jag tycker styrelsen bör diskutera det nu, snacka med spelartruppen om hu de ser på det. För han verkar inte få ut det han vill av laget och då har man verkligen problem. Men man måste lägga till att han förfogar inte över en monstertrupp, det måste man säga till Swärdhs försvar.

Sirius spelar nästa hemmamatch om en vecka, den 1 maj, mot Jönköping Södra.Beslut om matchen kommer att spelas i Uppsala eller Gävle tas senare i veckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.