Drömstart för Skellefteå – bortaseger i första kvarten

Skellefteå kopplade greppet tidigt i den första kvartsfinalen borta mot Färjestad. Ett grepp som de höll matchen igenom och vann med 3–1. 1–0 i matcher för Skellefteå i herrarnas SM-slutspel i ishockey.

45 sekunder tog det för Joakim Lindström att ge Skellefteå ledningen i den första kvartsfinalen mot Färjestaden.

Knappt tio minuter senare var Skellefteås förstaformation framme igen. Den gången var det Oscar Möller som klev fram och gjorde 2–0 för Skellefteå.

I slutet på första perioden åkte Joakim Lindström på matchstraff för en tackling mot huvudet.

”Viktig seger för oss”

Joni Orti höll Skellefteå kvar i matchen och Färjestad kunde inte göra något med sitt fem minuters powerplay.

– Slutspel är så kul att spela och det var en viktig seger för oss. Jag njuter av att spela mot Färjestad för det är alltid mycket skott, säger Joni Orti till C More.

Fabian Zetterlund öppnade målskyttet för Färjestad i sin första slutspelsmatch i karriären. Med sju minuter kvar av andra perioden fick han håll på Joni Orti i Skellefteåmålet. Men Skellefteå svarade direkt genom Jesper Olofsson. Som gick på en kontring, assisterad av Jimmie Ericsson.

– Vi ger dem momentum i matchen i första perioden. Vi bjuder på alla tre målen och vi har mer att ge, säger Alexander Johansson.

”De jobbar hårdare än oss”

Trots fem utvisningar i sista perioden blev den mållös och matchen slutade 3–1 till Skelllefteå.

– De jobbar hårdare än oss egentligen hela matchen. Passningsspelet måste upp, mer blad-blad och bättre mottagningar, säger Johansson.

Lagen möts igen på onsdag, då i Skellefteå.

De två senaste gångerna lagen möttes var det finaler. Senaste 2014 då Skellefteå och Jimmie Ericsson fick lyfta bucklan.