Olofsson matchhjälte borta mot Färjestad

Det krävdes förlängning men till sist lyckades Skellefteå slå Färjestad med 4-3 i dagens SHL-möte efter mål i förlängningen av Jesper Olofsson.

– En svängig match men skönt att vi tar hem det till slut, säger Olofsson till C More.

Varken Färjestad eller Skellefteå hade med några OS-spelare, lagen saknade tre Sydkorea-resenärer vardera.

Färjestad var hetast i början av matchen och tog ledningen efter drygt tretton spelade minuter av den första perioden. Rasmus Asplund fick pucken perfekt framför sig och det var enkelt att sätta in den. Några minuter senare kvitterade Skellefteå genom en misslyckad rensning av Färjestad. Kanadensaren Bud Holloway tog ned pucken på blålinjen, skottet styrdes in av Adam Pettersson.

Den andra perioden började svängigt men det var hemmalaget som var snäppet hetare. Trots det var det Skellefteå som tog ledningen, Holloway slog till med ett handledsskott med mindre än två minuter kvar av perioden.

Första målet mot gamla klubben

Efter att Färjestads Joakim Nygård kvitterade till 2-2 efter mindre än tre spelade minuter av tredje perioden (fixat poäng i sju raka matcher,) gjorde den före detta Skellefteå-spelaren Morgan Ellis sitt första SHL-mål mot sin gamla klubb. Men Färjestad fick ha ledningen i mindre än två minuter. sedan sköt Michael Kostka ett stenhårt skott i ribban och in och fixade 3-3 med mindre än tio minuter kvar av ordinarie tid.

I förlängningen öppnade båda lagen starkt men ingen lyckades göra mål. Skellefteås målvakt Joni Ortio gjorde några läckra räddningar och höll hemmalaget kvar i matchen. Drygt fem minuter in i förlängningen fixade Jesper Olofsson 4-3 och matchen var därmed över.

”Skönt för gruppen att alla får vara med och bidra”

Skellefteå har spelat tre matcher utan Joakim Lindström, Pär Lindholm och Oscar Möller som spelade i OS. Matchhjälten Jesper Olsson tycker att det har fått laget att bli tightare.

– Gruppen har växt. Alla känner att de de kan bidra och ska vi gå långt behöver vi alla och kan inte förlita oss på några enstaka spelare, säger Olofsson till C More.

Olofsson tycker att matchen mot Färjestad var jämn och att båda lagen var heta.

– Det var en svängig match. Vi hade bra kontroll ett tag, men så gör de två mål. Skönt att ta hem det till slut.