Holmström blickar mot NHL Foto: Bildbyrån

Holmström: ”Det är planen”

Uppdaterad
Publicerad

Succé i fjol i SHL-slutspelet. Nu laddar talangen Axel Holmström för vad som kan bli den sista säsongen innan ett NHL-äventyr. ”Målet med säsongen är att känna mig redo för att åka över nästa säsong” säger han.

Axel Holmström, född -96 var en av de som var med och representerade Sverige i JVM i fjol och är en het kandidat att tas ut även i vinter.

– En dröm som gick upplevelse. Sen tycker jag kanske att vårat lag inte kom upp i maximalt presterande, så man känner stor revanschlusta ifall man skulle lyckas komma med i laget i år igen.

Champions Hockey League

I fjol avslutade han SHL-säsongen med ett lyckat slutspel med Skellefteå där det blev 18 poäng på 15 matcher – något som gjorde att många blickar riktades mot honom.

– Det var mer än vad man är van vid sen tidigare i år, en annorlunda uppvakning. Fast det är kul, det är en del av det och jag trivs.

Förväntningarna på honom den kommande säsongen tar han med ro.

– Det får man räkna med. Förhoppningsvis ställer folk högre förväntningar, det gör jag själv också. Jag tror folk kommer ställa högre krav men jag tror väldigt få ställer högre krav än vad jag gör själv.

Förra sommaren draftades han av Detroit och förhoppningsvis dröjer det inte allt för länge innan han åker över.

– Det är lite grann det som är planen som den ser ut nu, men vi får se hur det går nu. Hur pass bra det går och hur stort ansvar man får ta eller förtjänar, så får man ta det därifrån. Mitt mål med den här säsongen är att känna mig redo både hockeymässigt och utanför isen att åka över nästa säsong.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions Hockey League

Mer i ämnet