SAIK tog storseger

Seger i förrgår och seger i dag.

Skellefteå fortsätter vinna i Champions Hockey League efter 4-0 borta mot Liberec.

– Den bästa matchen från vår sida den här säsongen, säger tränaren Hans Wallson.

Efter Skellefteås 4-2-seger borta mot slovakiska Nitra i förrgår väntade tjeckiska Liberec i ny bortamatch. Efter en jämn första period där båda lagen hade bra målchanser att ta ledningen så var det mållöst efter de första 20 minuterna.

Det skulle dröja först sex minuter in i mellanperioden innan matchens första mål skulle komma – och det var Skellefteå som fick utdelning först genom Tim Heed som i powerplay laddade från blålinjen och satte pucken högt upp i målvaktens vänstra kryss.

Champions Hockey League

Tre minuter in i sista perioden utökade Skellefteå till 2-0 efter en snabb omställning i numerärt underläge. Marcus Pettersson slog en hård passning från egen zon till John Norman som snappade upp pucken och spelade in den från högerkanten mot mål där Axel Holmström avslutade felfritt. Inom de två sista minuterna kom två nya Skellefteå-mål i tom bur – det första av Patrik Zackrisson i spel fyra mot sex och det andra av Martin Lundberg med fem sekunder kvar av matchen.

– En bra match mot ett bra lag. Vi spelade stabilt i 60 minuter med ett fantastiskt boxplay och i försvarszon. Den bästa matchen från vår sida den här säsongen, säger Skellefteås tränare Hans Wallson.

Den tydliga segern mot tjeckerna innebär en placering som gruppetta och full pott för Skellefteå efter två matcher.