Ny pallplats för Sandra Näslund i världscupen

Uppdaterad
Publicerad

Det var nära. Men det blev ingen tredje seger i skicross. Sandra Näslunds drömstart kom av sig något i världscupen. Okände Erik Mobärg slog till med karriärens största framgång och blev fyra när de etablerade svenska åkarna försvann redan i kvalet.

Säsongen hade börjat strålande. Det 21-åriga OS-hoppet vann den första tävlingen och även den andra, trots att den ställdes in, då hon var snabbast i kvalet.

I österrikiska Montafon försökte svenskan flyga förbi alla efter starten men kom efter Fanny Smith som ledde från start till mål. Efter en intensiv jakt på schweiziskan orkade hon inte riktigt klämma sig förbi mot slutet i den tajta svängen in mot mållinjen och blev till slut trea.

Lisa Andersson försvann i semifinalen och kom på sista plats i den lilla finalen.

Doldis imponerade

De svenska favoriterna på herrsidan försvann. Världscupledaren Viktor Andersson och Victor Öhlin Norberg rök redan i kvalet. Istället imponerade doldisen Erik Mobärg och tog sig till final. Men 20-åringen kom en bit efter redan i starten och fick kämpa för att få kontakt.

– Det var jävligt kul. Jag fick en bra känsla för var jag kunde åka snabbt och var jag kunde göra omkörningar, säger han till svenska skicrossförbundet.

Avståndet krympte mot mål, men han blev ändå sist i karriärens första världscupfinal. Tidigare var han sexa som bäst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.