Dubbelt svenskt på pallen i skicross

Uppdaterad
Publicerad

Efter det svenska VM-fiaskot ser det nu ljusare ut för svensk del. Sandra Näslund tog revansch efter VM och Lisa Andersson överraskade och kom tvåa.

–Det var en revansch på hela senaste månaden kan man säga. Det har gått tungt ett tag nu så det var väldigt skönt att gå till final och att stå högst upp på pallen, säger Näslund till SVT Sport.

I januari i år körde Lisa Andersson karriärens första final i världscupen i skicross, det i Idre. Där blev hon till slut fyra.

I Feldberg i Tyskland var det dags igen – Andersson var tvåa i sin semifinal och tog sig vidare till final. Det blev därmed dubbelt svensk, då även betydligt mer finalrutinerade Sandra Näslund tog sig till final.

Näslund fick till en bra start och tog ledningen. Andersson gick in bakom och följde i rygg.

”Jättestort att vi är två svenskar på pallen”

I mål var svenskorna etta och två – Näslund först, Andersson efter henne.

– Jag hade bra starter idag och det var väl det som ledde till segern idag skulle jag säga, säger Sandra Näslund till SVT sport.

Efter ett misslyckat VM där Sverige blev utan medalj var det en slags revansch för Näslund att visa vad hon går för.

– Det var en revansch på hela senaste månaden kan man säga. Det har gått tungt ett tag nu så det var väldigt skönt att gå till final och att stå högst upp på pallen. Det är bra för självförtroendet att känna att man är med.

För Andersson blev det alltså den första pallplatsen i karriären och för första gången någonsin var det två åkare från Sverige på pallen.

– Jättekul att hon tar för sig och åker så bra. Det är jättestort att vi är två svenskar på pallen idag, vi är ett litet landslag om man jämför med andra så det är jättebra att vara etta och tvåa, säger Näslund.

Bäst bland svenskarna på herrsidan gick det för Viktor Andersson som åkte ut i kvartsfinal. Som SVT tidigare rapporterat missade Victor Öhling Norberg tävlingen på grund av sjukdom

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.