Alexandra Edebo hoppas på VM trots kraschen. Foto: Bildbyrån/TT.

Trots kraschen – Edebo hoppas på VM: ”Räknar med att köra”

Uppdaterad
Publicerad

Skicrossåkaren Alexandra Edebo, 24 år, bryter tystnaden – efter kraschen strax före jul.

Nu hoppas hon kunna köra VM i februari.

– Jag räknar med att köra och så får man ta besvikelsen om det inte blir av, säger Edebo till SVT Sport.

Den 20 december ådrog sig skicrossåkaren Alexandra Edebo, 24 år, en hjärnskakning. Edebo krockade med kanadensiskan Zoe Chore och slog i backen.

Sedan dess har Edebo varit borta från träning och tävling. Nu står det står även klart att 24-åringen missar världscuptävlingarna i Idre nästa vecka.

– Hon är inte nära att få tävla, säger landslagsläkaren Jakob Swanberg till Dalarnas Tidning.

”Känner mig mycket piggare”

Till SVT Sport säger Alexandra Edebo att hon börjar återhämta sig mer och mer.

– Jag tycker att jag mår mycket bättre. Det var en ganska seg period mycket sitta still, att inte göra något. Jag visste ju mer jag skulle göra desto sämre blir det och det är ganska frustrerande för en som tycker om att röra på sig och ha saker för sig. Men nu har jag kommit till en punkt där jag tar längre promenader. Jag känner mig mycket piggare och börja komma tillbaka till samma humör som innan, säger hon till SVT Sport.

Öppnar för VM

Freestyle-VM, som skulle avgöras i Kina i februari, blev inställt på grund av coronapandemin. I måndags kom uppgifter om att Sverige kan kan bli värd för världsmästerskapen i skicross och snowboardcross.

Vågar du drömma om en VM-start?

– Ja, jag tycker det är dumt att räkna bort något som kan hända. Jag räknar med att köra och så får man ta besvikelsen om det inte blir av.

KLIPP:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.