Viktor Andersson

Ny svensk skicrosseger i Arosa

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en ny svensk seger i skicrossen i Arosa.

Den här gången hette segraren Viktor Andersson. Tisdagens segrare David Mobärg kom fyra.

I damtävlingen fick Alexandra Edebo nöja sig med en plats i lilla finalen där hon slutade trea.

– Att få göra det dagen efter en sån prestation de gjorde igår är ju helt magiskt, säger Viktor Andersson till SVT Sport.

David Mobärg tog sig till finalen i Arosas korta skicross för andra dagen i rad. Den här gången fick han sällskap av Viktor Andersson, som också tog hand om slutsegern.

Vägen till final

I 8-delsfinalen fick Viktor Andersson en perfekt start och lyckades ta ledningen, en ledning han höll hela vägen ner till mål.

David Mobärg fick inte alls en lika bra start. Kom ut som tvåa-trea men lyckades få upp farten och liksom Viktor Andersson ta ledningen. Även Mobärg höll den ner i mål.

Åttondelen bjöd på en hel del krascher. Normannen Henrik Lunde var den första av flera åkare som kom fel och bjöd på spektakulära vurpor. Lyckligtvis skadades ingen allvarligt.

Mobärg illa ute

I kvartsfinalen startade Viktor Andersson bäst av de fyra. Men det var knallhårt innan han lyckades riva åt sig ledningen. I mitten av loppet hade han tur att Robert Winkler, Österrike och Alex Fiva, Schweiz, fastnade lite i varandra och tappade fart.

I David Mobärgs heat blev starten mycket jämn. Mobärg kom ut som tvåa men gjorde ett kanonlopp och passerade ryssen Vladimir Schmyrov på väg ner.

Viktor Andersson gjorde kanske tävlingens bästa lopp så långt då han närmast defilerade hem en finalplats. Han tog åt sig ledningen snabbt och drygade ut den.

David Mobärg fick också en bra start men kom ut som tvåa, en placering som han höll hela vägen ner och lyckades till och med passera Ryan Regez, Schweiz, de sista meterna.

Stora finalen

I finalen blev det ånyo en mycket tajt start. Viktor Andersson kom ut bäst medan David Mobärg låg trea. Andersson höll hela vägen ut medan Mobärg fick nöja sig med en fjärdeplats.

– Det känns såklart kanonbra, säger Viktor Andersson. Det har gått bra här förut och det gick bra här igen.

Edebo ut i  semi

Alexandra Edebo vann sin åttondel och gick vidare från kvartsfinalen efter att ha tagit ledningen efter en jämn start.

I semifinalen lyckades Edebo ta en andraplats efter start men passerades av Marielle Thompson, Kanada och slutade trea. Därmed blev det lilla finalen för Edebo. Även i lilla finalen blev hon trea. Detta efter en svag start som hon inte kunde reparera.

Vinnare blev Fanny Smitch, Schweiz, före Marielle Thompson.

KLIPP: Edebos succé i Arosa (15 december 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.