Otäck krasch för Edebo i Val Thorens

Uppdaterad
Publicerad

Alexandra Edebo kraschade under världscuptävlingen i skicross i franska Val Thorens.

Svenskan krokade ihop med kanadensiskan Zoe Chore och blev liggandes efter smällen innan hon fördes till sjukhus med en lättare hjärnskakning.

– Hon var kontaktbar och kunde röra armar och ben, säger landslagstränaren Michael Forslund till SVT Sport.

I schweiziska Arosa vann Alexandra Edebo ena dagen och tog sig till den lilla finalen vid den andra.

När det blev tävlingar under söndagen efter inställda tävlingar dagen innan i franska Val Thorens, blev det åter en plats i lilla finalen för svenskan.

Väl där krokade Edebo ihop med kanadensiskan, Zoe Chore och föll otäckt. Hon tappade balansen och slog i bakhuvudet vid fallet.

– En otäck smäll där när hon slår i backen och liksom slungas i väg. Vi får verkligen hoppas att hon är okej, säger SVT Sports expert, Lars Lewén.

”Får inte röra på sig”

Efter smällen kunde man se läkare vara framme vid Edebo som låg kvar i banan.

– Man såg att det var läkare framme direkt. De frågar henne var hon har ont någonstans och det behöver inte vara lika allvarligt som det ser ut. Man ser till att det inte är skada på nacke eller rygg och därför ber man personen att ligga helt still. Man får inte röra på sig om det skulle vara en skada på någon nerv eller så, säger Lewén.

Förd till sjukhus

Landslagstränaren Michael Forslund lämnar en första rapport.

– Hon var kontaktbar och kunde röra armar och ben. Hon är förd till sjukhus i Val Thorens för undersökning, säger Forslund till SVT Sport.

Senare kom fler uppgifter.

– Det verkade bra. Det var en lätt hjärnskakning. I övrigt i kroppen verkade hon bara lite mörbultad, säger Lars Lewén.

På herrsidan kunde svenskarna inte återupprepa de fina insatserna i Arosa. Viktor Andersson åkte ut direkt i kvalet. Elliot Baralo slutade sist i sin åttondelsfinal medan David Mobärg blev trea i sin.

KLIPP: Lars Lewén efter Edebos krasch

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.