Sandra Näslund står över världscupsavslutningen Foto: Bildbyrån

Skadan stoppar Sandra Näslund igen – missar VC-avslutning

Uppdaterad
Publicerad

Smärtan i knät stoppar stjärnan igen.

Och Sandra Näslund missar VC-avslutningen.

– Det håller inte, säger totala världscupvinnaren till SVT Sport.

Skicrosstjärnan Sandra Näslund kommer inte till start i kanadensiska Craigleith. Smärtan i knät, som stoppade henne i helgen i Veysonnaz, är för stor.

– Jag kände av det direkt under friåkningen när jag försökte få till svängarna, då finns det ingen vits att riskera något när jag redan har vunnit totala världscupen, säger Sandra Näslund.

Näslund genomförde nyss en magnetkameraröntgen i Schweiz, den visade en liten skada på menisken. Men inte tillräcklig för operation. Hon åkte över till Kanada för att köra i de avslutande världscuploppen, men väljer nu att åka hem i stället.

Kan bli svensk dubbel

Sandra Näslund har totaldominerat i skicrossbacken den här säsongen. Nio världscupsegrar av nio möjliga och två VM-guld – individuellt och i lag tillsammans med David Mobärg.

Han har chansen att fullborda en blågul dubbel i totala världscupen, han ligger tvåa med två lopp kvar. 57 poäng bakom ledande Reece Howden, Kanada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.