Sandra Näslund drömmer om en ny totalseger i världscupen. Foto: Bildbyrån/SVT

Sandra Näslund laddar för ny säsong: ”I en annan sits nu”

Uppdaterad
Publicerad

Sandra Näslund har två segrar i totala världscupen – i vinter är hon sugen på en tredje.

Om det blir någon säsong, med tanke på coronapandemin.

– Jag vill vara med och fajtas om totalsegern och skulle det blir ett VM är det också ett stort mål med vintern, säger Näslund till SVT Sport.

Förra säsongen slutade med en inställ tävling i mars. Årets världscup i skicross planeras att starta i Val Thorens 3-5 december.

Och trots att Sandra Näslund nu är 24 år och varit med länge i världscupen, är hon sugen på mer framgång.

– Jag är fortfarande taggad på att säsongen ska dra igång, taggad på att göra resultat och bli en bättre skidåkare. Men jag är i en annan sits nu än när man började åka och allt var nytt och spännande. Nu har jag varit med i världscupen i åtta år så det är klart att man går in med en lite annan approach. Men jag är fortfarande fokuserad på det jag ska göra.

Vad är årets stora mål?

– Det är klart att jag vill vara med i toppen och fajtas om totalsegern och skulle det blir ett VM är det också ett stort mål med vintern, och tävlingarna på hemmaplan i Idre är något jag ser fram emot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.