Alizée Baron vann lördagens tävling i Idre. Foto: TT Nyhetsbyrån

Baron vann i Idre: ”Bästa dagen någonsin”

Uppdaterad
Publicerad

Fransyskan Alizée Baron tog hem lördagens värdscuptävling i skicross i Idre.

Efter karriärens andra VC-seger var hon sprudlande glad.

– Det här är helt otroligt. Min bästa dag någonsin, säger hon.

Med skadade Sandra Näslund borta är det inte så många som kan utmana suveränen Fanny Smith. Schweiziskan hade i dag chansen att skriva historia, och hade hon tagit sin 27:e världscupseger i karriären hade hon tangerat sin förra idol Ophélie David.

Men så blev alltså inte fallet.

Det blev en riktig fajt i finalen och Smith hade inte alls lika stor lucka som i de tidigare heaten. Alizée Baron vann till slut före Marielle Berger Sabbatel på andraplats och Smith som trea.

– Det där såg jag inte komma. Otroligt. Det där var häftigt. Det blev några misstag, det var trötta ben och ingen gjorde ett perfekt åk och därför såg man svängningar fram och tillbaka hela tiden. En riktigt härlig final, sade SVT:s expertkommentator Lars Lewén.

Vann senast på svensk mark

Baron själv:

– Helt galet. Min senaste vinst var för fem år sedan i Sverige det också (Åre, reds anm) och jag är så himla glad just nu.

På herrsidan vann Kanadas Reece Howden före Jonas Lenherr och Niklas Bachleitner.

– Howden har varit väldigt bra i år, det måste man säga. Jag tyckte att han såg lite halvtrött ut tidigare, men han samlade kraft och när det gällde som mest plockade han fram sin bästa åkning, säger Lars Lewén.

Svenskarna då? Viktor Andersson åkte ut redan i kvalet och David Mobärg försvann i åttondelsfinalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.