Näslund vinnare i världscuppremiären

Uppdaterad
Publicerad

Sandra Näslund imponerande i Skicross-premiären och vann dagens tävlingar från Val Thorens.

– Det är helt otroligt, häftigt! Det känns kul att börja säsongen så här, säger Näslund till SVT Sport.

Det blev en härlig start på säsongen för Sandra Näslund. Svenskan var säkerheten själv och vann världscuppremiären i franska Val Thorens.

– Det var tajta heat och man kände sig aldrig säker. Det var bara att ge full gas hela tiden och försöka att inte göra några misstag. Jag var snabb i alla starter och jag gjorde allting ganska bra samt att jag höll farten uppe hela tiden, säger Näslund till SVT Sport.

– Vilken fantastisk start. Hon levererar direkt från start, helt underbart, säger SVT Sports expert, Lars Lewén.

”Har inte lika mycket respekt”

Även Lisa Andersson åkte bra. Hon blev utslagen i samma semifinal som Näslund vann, men Andersson slutade till sist tvåa i ”lilla finalen” och blev sexa totalt, vilket nu är hennes bästa världscupresultat i karriären.

– Jättekul, jag är nöjd. Jag hade inte så mycket förväntningar i dag alls, men jag gjorde det ganska bra ändå. Jag var nervös innan kvalet. Det känns bra för självförtroendet, nu har man inte lika mycket respekt för de andra längre, säger Andersson.

”VÖN” körde ur – Mobärg bästa svensk

En tyngre premiärdag blev det för Victor Öhling-Norberg. Den 27-årige svensken körde nämligen ur direkt i sin åttondelsfinal. Han kom tätt in till en sväng och fick slag mot bakre delarna av sina skidor och föll.

Även Viktor Andersson åkte ur direkt och på herrsidan var Erik Mobärg enda svensk som tog sig vidare till en kvartsfinal. Väl där imponerade Mobärg på nytt och genom tuff och modig körning tog han sig vidare till semifinal.

Men där tog det stopp för Mobärg som till sist blev trea i den ”lilla finalen” och slutade sjua totalt.

Storfavoriten tidigt utslagen

Förra årets världscupvinnare, fransmannen Jean-Frederic Chapuis, som var hemma och körde på banan som döpts efter honom, åkte ur i sin kvartsfinal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.