Isabel Salén. Foto: Bildbyrån

Svenska EM-åkarna coronatestas: ”Större pådrag än vi trodde”

Uppdaterad
Publicerad

Många tävlingar är inställda med tanke på coronaviruset – men skidorienterings-EM i Ryssland avgörs planenligt.

Men åkarna fick oväntat besök på hotellet när sjuksköterskor kom till hotellet.

Fredagen är den enda vilodagen under mästerskapet i Chanty-Mansijsk. Då dök det upp en buss med sjuksköterskor vid hotellet där samtliga åkare och ledare bor. Sjuksköterskorna tog på sig vita rockar och ansiktsmasker och uppmanades att gå till sina rum för medicinsk undersökning, skriver Svenska orienteringsförbundet.

De svenska åkarna Magdalena Olsson och Isabel Salén befann sig på sitt hotellrum när två sköterskor och en tolk knackade på dörren. De undersökte puls, kroppstemperatur och ställde frågor kring halsont och rinnig nästa samt tittade i svalget.

Tidigare samma dag hade en norsk åkare testats på ett sjukhus.

– Det verkar visst vara större pådrag än vi först trodde. Vi hade hört att den norska deltagarens svar var negativt, men det känns ändå positivt att de tar det säkra före det osäkra, säger Magdalena Olsson till Svenska orienteringsförbundet.

Skidorienterings-EM i Chanty-Mansijsk avgörs mellan 8-16 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.