Enligt källor till SVT Sport kommer slovenskan Anamarija Lampic debutera i världscupen i skidskytte på torsdag. Foto: Bildbyrån

Anamarija Lampic debuterar i skidskyttets världscup

Uppdaterad
Publicerad

Hon vann längdskidornas sprintcup förrförra säsongen.

I somras bytte Anamarija Lampic till skidskytte.

Enligt källor till SVT Sport kommer slovenskan att debutera i världscupen i sprinten i Hochfilzen på torsdag.

Efter Denise Herrmann och Stina Nilsson blev Lampic den tredje toppsprintern på kort tid att byta till skidskytte. Detta trots ett stundande hemma-VM i Planica.

I Idre veckan som gick debuterade hon som skidskytt och imponerade. Åkningen var strålande och hon hade klart bästa åktid i alla fyra tävlingar. Skyttet nådde 63% totalt och som bäst blev det en sjätteplats i första sprinten i IBU-cupen.

SVT Sport erfar nu att slovenskan kommer bli uttagen till veckans tävlingar i Hochfilzen där sprint, jaktstart och stafett står på programmet.

– Hon ska dit, men sedan är planen att hon ska köra IBU-cup igen veckan efter för att vara garanterad fler tävlingar. Det finns ju risk att hon missar jaktstarten och då kanske det bara blir en tävling i Österrike, säger en källa till SVT Sport.

Lampic har tre segrar och 14 pallplatser som längdskidåkare.

MER SKIDSKYTTE: Stina Nilssons blunder: ”Det är självförvållat”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stina Nilsson i jakten på de försvunna magasinen. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.