Anna Magnusson gladde med en sjundeplats i Antholz. Foto: Bildbyrån.

Anna Magnusson sniffade på pallen i masstarten

Uppdaterad
Publicerad

Anna Magnusson sköt bra med bara en bom i masstarten och slutade sjua i Antholz. Hon sniffade på pallen och var trea efter både det tredje och fjärde skyttet. Skrällen, tyskan Nadine Horchler, vann i sin masstartsdebut som 30-åring.

– Anna har skjutit stabilt hela säsongen och har hon bara bra skidor en dag så blir det bra resultat; hon har jämnheten. Så här bra är ju Anna Magnusson och det kommer mera, säger SVT Sports expert Björn Ferry. Hon var enda svenskan av de 30 som fick åka dagens masstart över 12,5 km.

Tyskan Nadine Horchler lade sig bakom Gabriela Koukalova ut från den sista skjutningen och passerade inne på upploppet. Åkstarka Laura Dahlmeier spurtade in som tvåa efter att ha gått ut 0,2 efter Anna Magnusson vid det sista skyttet. Dahlmeier hade segern som i en ask men bommade två skott på sista stationen. 

– Magiskt! en skrällseger, säger SVT Sports expert Björn Ferry om Horchlers insats.

Magnusson var 1.35 efter de bästa i ren åktid. Hon var 26 sekunder efter i mål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer