Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sebastian Samuelsson. Foto: Bildbyrån

Annorlunda sprint väntar för herrarna: ”Tycker det är tråkigt”

Uppdaterad
Publicerad

Det blir en annorlunda sprint för herrarna i Hochfilzen.

Brist på snö gör att det blir längre att åka mellan första och andra skyttet. 5 kilometer istället för 3,3.

– Man ska kunna garantera att man har en 3,3:a om man ska köra en sprint här, säger Sebastian Samuelsson till SVT Sport.

Det blir mer fokus på skidåkningen i herrarnas sprint. Istället för 3,3 kilometer som det vanligtvis är i en sprint blir det fem. Något som kan påverka det andra skyttet då åkare blir tröttare. Dessutom på en ort som ligger på hög höjd.

– Man skulle kunna tänka att det gynnar de bästa åkarna, men det behöver inte alls vara så heller. Rent allmänt tycker jag det är tråkigt att vi ska behöva ha det här upplägget, säger Sebastian Samuelsson.

Samuelsson förstår att det beror på snöbrist, men hade ändå gärna sett att det gjorts något mer.

– Det är ju svårt att trolla med knäna. Samtidigt så tycker jag man ska kunna garantera att man har en 3,3:a om man ska köra en sprint här. Det är som det är, men jag tror det blir en bra tävling i varje fall.

Herrarnas sprint i Hochfilzen sänds i SVT under fredagen med start klockan 13.30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.