Jättetalangen, Tilda Johansson, får chansen i världscupen i Antholz. Foto: Foto: Elisabeth Högberg och TT

Bekräftat: Jättetalangen får chansen i världscupen

Uppdaterad
Publicerad

Efter tre riktigt fina lopp i IBU-cupen veckan som gick får jättetalangen Tilda Johansson chansen i världscupen i Antholz på torsdag.

Det avslöjade SVT Sport under morgonen och som nu bekräftats av svenska skidskytteförbundet.

– Blir väldigt spännande, Tildas utveckling är snabb och hon har potential att bli nästa svenska stjärna, säger SVT:s kommentator Ola Bränholm.

Tilda Johansson är född 1999 och väckte uppmärksamhet under rullskidskytte-SM där hon åkte lika snabbt som Hanna och Elvira Öberg. Förra veckan körde hon IBU-cupen med framgång. Hon blev tia och femma i de två sprintarna och var bästa svenska när laget blev tvåa i gårdagens stafett. Nu, på torsdag, får hon chansen i världscupen. När SVT Sport får prata med henne sitter hon i minibussen på väg mot Antholz

– Jag blev lite chockad när jag fick beskedet. Jag var inställd på att vara kvar i Arber och åka IBU-cupen men jag blev så klart också jätteglad, säger Tilda Johansson till SVT Sport.

– Jag är ju fortfarande junior och nybörjare i den här situationen och jag hade inga tankar på att åka världscupen den här säsongen utan mitt mål var IBU-cupen. Nu ska det bli häftigt att möta de bästa i världen och jag ser det verkligen som en rolig utmaning, fortsätter Tilda Johansson.

Förutom Tilda Johansson reser även Elisabeth Högberg och Torstein Stenersen till Antholz, bekräftar svenska skidskytteförbundet i ett pressmeddelande.

Ferry: ”Det går att träffa trots bendarr”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.