Martin Ponsiluoma. Foto: Bildbyrån

Bakslaget: Ponsiluoma sjuk: ”Inte troligt han kör sprinten”

Uppdaterad
Publicerad

VM börjar med ett sjukdomsfall för Sverige.

Martin Ponsiluoma behandlas med antibiotika.

– Det är inte troligt att han kör sprinten på lördag, säger förbundskapten Wolfgang Pichler till SVT Sport.

Svensken, som verkligen har hemmaplan då han tävlar för Östersunds-klubben Tullus, slog till med ett succélopp i Nove Mesto när han blev trea. Innan hade han tidigare varit 18:e som bäst och framgången chockade honom.

– Helt fantastiskt. Jag kan inte förstå vad som har hänt precis – jag har inga ord, sade 23-åringen efter sensationsloppet.

Men lagom till VM i Östersund har han insjuknat. Det är nu väldigt tveksamt om han kan köra sprinten på lördag. Om han missar det loppet kan det inte heller bli någon jaktstart över 12,5 km på söndagen. Det första lopp som kan komma ifråga är 20 km distans nästa onsdag, 13 mars.

– Han har halsont och får antibiotika. Det är inte troligt att han kör sprinten på lördag, men vi hoppas på distansloppet, säger Wolfgang Pichler.

Sverige har medaljchans i stafett och då hoppas nog många att Ponsiluoma är frisk.

– Det viktigaste är nästa lördag, säger Wolfgang Pichler lite kryptiskt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.