Elvira Öberg, en av skidskyttarna vi kommer att få följa med bakom kulisserna. Foto: BILDBYRÅN

Ny dokumentär i SVT: ”Bäst när det gäller” med skidskyttelandslaget

Uppdaterad
Publicerad

I SVT:s dokumentärserie ”Bäst när det gäller” förra året fick tittarna följa längdlandslaget på nära håll.

Nu kommer succén tillbaka – med skidskyttelandslaget.

– En djup inblick bakom kulisserna och en möjlighet att lära känna våra stjärnor på ett helt nytt sätt, säger Rikard Grip, generalsekreterare på skidskytteförbundet.

– Vi vet ju att svenska folket är väldigt stolta över sina idrottshjältar och i den här serien får man verkligen en förståelse för hur mycket uppoffringar, tuffa beslut, bortvalda hemmakvällar och smärtande muskler det kostar att ligga på topp. Första säsongen med längdlandslaget blev en stor framgång hos tittarna och vi är förstås jätteglada över att skidskyttarna nu också är beredda att släppa in oss i de innersta rummen, säger Christina Hill, programchef SVT Göteborg. 

Den första säsongen av ”Bäst när det gäller” sändes hösten 2021. Serien följde med bakom kulisserna på det svenska längdlandslagets VM-säsong och sågs av uppåt en miljon tittare varje vecka. Den nya serien om de svenska skidskyttarna kommer bestå av fem timslånga avsnitt.

”Fascineras av de härliga personligheter som vi har inom landslaget”

– Intresset för skidskytte växer snabbt över hela Sverige och många fascineras av de härliga personligheter som vi har inom landslaget. För oss känns det fantastiskt att tillsammans med SVT kunna bjuda alla våra fans på en djup inblick bakom kulisserna och en möjlighet att lära känna våra stjärnor på ett helt nytt sätt, säger Rikard Grip, generalsekreterare på Svenska skidskytteförbundet.

Inspelningarna av serien har pågått sedan juni 2022 och kommer fortsätta fram till sommaren 2023.

Premiär för ”Bäst när det gäller – skidskytte” blir det under hösten 2023.

ARKIV: Se Linn Svahns ilska i ”Bäst när det gäller” (2021):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.