Ingen tredje raka för Elvira Öberg – långt ifrån pallen

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ingen tredje raka seger för Elvira Öberg i sprinten i Oberhof.

Bommarna blev för många och hon var långt ifrån segrande Marte Olsbu Röiseland.

– Det inte är den starten jag vill ha, säger Elvira Öberg till SVT Sport.

Elvira Öberg jagade sin tredje raka seger, men med två bom i liggande skyttet hade hon inget med topplaceringarna att göra i dag.

– Det är klart att det inte är den starten jag vill ha, visst det är svåra förhållanden. Men när jag kommer på ligg tycker jag inte att det ska vara så svårt. Hade jag kommit undan med en etta där hade det ändå varit okej, säger Elvira Öberg. 

”Ingen toppendag”

Trots fullt skytte i stående var sekunderna för många då farten i åkningen inte fanns där. I mål var hon 47 sekunder efter Röiseland och slutade på en 15 plats.

– Det är ingen toppdag i spåret. Det känns lite som att jag är ute och åker tröskel. Det känns inte jättedåligt men jag har inte riktigt farten och trycket – att orka ligga och trycka hårt, säger Öberg.

Hanna bästa svenska

Hanna Öberg blev bästa svenska på en nionde plats – även hon med två bom.

Precis som lillasyster öppnade hon lugnt på första varvet, men klarade sig med endast en bom i liggande skyttet.

– Fram till sista skottet var det väldigt bra, sedan blir jag lite osäker och passiv på det och då blir det en bom, säger Hanna Öberg. 

I stående blev det dessvärre ytterligare en bom och sekunderna rann iväg.

– Grundformen är god, men det känns också att det är första racet efter jul. Jag tror det kan bli ännu bättre efter det här. Det känns väl stabilt, inte topp-topp men inte dåligt heller, säger Öberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.