Tarjei Bö ramlade två gånger under söndagens rullskidskytte. Foto: NRK.

Bö stod på näsan – arrangören agerar

Uppdaterad
Publicerad

Norska skidskyttestjärnan Tarjei Bö stod på näsan, inte en utan två gånger under ett stjärnspäckat rullskidlopp i Tyskland efter att hans bindningar löst ut.

Nu får såväl arrangören som skidtillverkaren kritik.

– Det är helt enkelt en gigantisk arrangörsskandal, sade experten Ola Lunde i NRK:s sändning enligt Expressen.

Arrangören tillhandahöll nämligen rullskidor till åkarna, som brukligt på stora rullskidlopp, för att förutsättningarna skulle vara så lika som möjligt.

Samma bindningar skulle ha använts under kommande Toppidrettsveka i Norge, där flera svenska och norska stjärnor väntas delta. Nu meddelar dock arrangören att andra bindningar kommer att användas.

”Kvalitetssäkrade”

”Dessa bindningar är kvalitetssäkrade och vi är säkra på att detta är den bästa lösningen för att säkerställa säkerheten för alla åkare” skriver man i ett pressmeddelande.

Efter krascherna i Tyskland mår Tarjei Bö bra men han kritiserar bindningarna. På Instagram skriver han att han lärt sig tre saker efter loppet: ”Använd alltid hjälm, använd aldrig de där bindningarna och låt inte din vinnande brorsa få någon uppmärksamhet”.

Tillverkaren skriver enligt den norska sajten langerenn att man ska byta låsgrepp på bindningarna för att undvika att samma sak sker igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.