Tarjei och Johannes Thingnes Bö. Foto: Bildbyrån

Succé för bröderna Bö – etta och tvåa i sprinten

Uppdaterad
Publicerad

Johannes Thingnes Bö fortsätter precis som han gjorde i fjol – med att vinna världscuptävlingar.

När det var dags för individuell sprint var han lika stabil som förra året. Thingnes Bö sköt en bom, i det liggande skyttet, men det räckte ändå.

– Det var ett bra lopp. Otroligt spännande kamp med Tarjei under den andra rundan. Tyvärr bommade han, men det öppnade ju för mig och Fourcade, sen bommade han också. Östersund är tufft, säger Johannes Thingnes Bö till SVT Sport.

Han var helt överlägsen ifjol och vann hela 16 världscuptävlingar. I sprint vann han sju av nio tävlingar.

I den individuella premiären visade han att inte mycket har ändrats över en sommar. Norrmannen var snabbast i spåret, därtill sköt han en bom. Men det räckte ändå.

– Han visar var skåpet ska stå, säger Björn Ferry i SVT:s sändning.

Tredjeplatsen en skräll

För svenskarna såg det ut som att Sebastian Samuelsson skulle kunna ha nåt bra på gång, men efter fullt skytte i liggande sköt han bort sig fullständigt i stående. ”Sebbe” sköt först en bom kant ut, sedan blev det ytterligare två och hela tre totalt för stjärnan.

Sebastian Samuelsson blev bästa svensk. Han blev 27:a.

Storebror Tarjei Bö åkte också han bra, dessutom sköt han fort. Tyvärr, för honom, blev det en bom i det stående skyttet, det sista, och han blev till slut tvåa bakom brorsan.

Bakom skuggade Matvej Jelisejev. En skräll i sammanhanget, Jelisejev hade inte varit bättre än sexa inför den här tävlingen.

I DAG: Se Elvira Öberg fajtas mot storasyster i debuten

Svenska placeringar

27. Sebastian Samuelsson

40. Torstein Stenersen

48. Jesper Nelin

55. Peppe Femling

61. Martin Ponsiluoma

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.