Brorsson om kollapsen: ”Jag orkar inte hålla fokus”

Uppdaterad
Publicerad

Samma läge som i VM tidigare i år och nästintill samma utfall för Mona Brorsson som sköt bort sig i avgörandet.

Då är svenskan både försiktigt positiv och självkritisk angående sitt eget skytte.

– De sitter inte i dag men det är ett litet, litet, steg framåt, säger 29-åringen.

Ledning och ett felfritt skytte från seger. Det var förutsättningaran återigen för Mona Brorssons då hon ställde sig på skjutbanan i Östersund.

Men istället för en förstaplats blev det ett skakigt avslut i det stående skyttet och tre bom för Brorsson. Precis som i VM tidigare i år.

– Nej men alltså... Jag känner att jag kommer närmare och närmare. Alltså jag vet ju, någon gång kommer de ju att sitta där och då är jag banne mig högt upp alltså, säger Brorsson till SVT direkt efter loppet och fortsätter.

– Inför sista skyttet var jag trött och kände att, jag orkar inte hålla fokus. Det som ändå är positivt är att jag skärper mig efter tre skott och jobbar in de två sista. Men jag var sliten och det var tufft ute i spåren och jag gick ganska hårt i början och fick väl sota lite för det i slutet.

”Varit mitt problem”

Svenskan var både nöjd och missnöjd med loppet på samma gång. Något som hon däremot fick beröm av SVT:s expert Helena Ekholm var hennes snabbhet i skyttet under loppet.

Däremot ställde experten Ekholm just frågan om det inte gick lite för fort där i sista serien.

– Ska man bomma ska man bomma snabbt, skämtar Brorsson och fortsätter sedan självkritiskt.

– Det är en sak som jag måste jobba på. Att kunna skjuta med en bättre rytm. Det är svårt att hitta den där balansen och jag är inte där riktigt än. Så det är saker att nöta vidare på.

– I dag när det är distans och skotten är värda så mycket så borde man hålla igen lite mer kanske. Men det har också varit mitt problem. Att jag håller skotten för mycket och blir passiv, rädd och siktar sönder så att det blir en bom ändå.

Vann den 23-åriga fransyskan Justine Braisaz. En seger som blev hennes andra världscupvinst i karriären.

Här skjuter Mona Brorsson bort sig igen

Svenskornas placeringar och skytte

10, Hanna Öberg

0-1-1-1

15, Mona Brorsson

0-0-0-3

17, Linn Persson

0-2-0-1

32, Ingela Andersson

1-1-1-1

36, Elvira Öberg

1-0-2-2

40, Emma Nilsson

0-0-1-3

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.