Mona Brorsson petas i stafettlaget. Foto: Bildbyrån.

Mona Brorsson petas i stafettlaget

Uppdaterad
Publicerad

På lördag jagar Sveriges skidskyttedamer andra raka stafettvinsten i världscupen efter triumfen i Kontiolahti förra veckan.

Då petas Mona Brorsson ur laget och ersätts av Linn Persson.

– Vi sade redan förra veckan att vi gärna ville byta så alla får chansen, jag tror alla förstår det, säger landslagstränaren Johannes Lukas.

Första sträckan körs av Johanna Skottheim, följd av Linn Persson. Hanna Öberg kör tredje och Elvira Öberg avslutar loppet för svensk del.

Senast – när Sverige vann stafettpremiären i Finland – avslutade Hanna Öberg, med lillasyster Elvira på tredjesträckan.

Nu kastar Johannes Lukas om i laget.

”Vill testa olika”

– Vi byter position på Hanna och Elivra. Vi vill testa olika varianter, om det händer något på VM eller så. Då känner vi oss trygga om Elvira har gjort sistasträckan, säger Lukas till SVT Sport.

Samtidigt petas Mona Brorsson, som var en del av premiärlaget, till förmån för Linn Persson som var bättre i fredagens sprint.

– Persson gjorde en bra sprint. Det var ganska jämnt förra gången. Det är alltid svårt, alla vill åka, men redan förra veckan i Finland så sade vi att vi gärna vill byta nästa gång så alla får chansen. Jag tror alla förstår det, säger Johannes Lukas.

KLIPP: Här skjuter systrarna Öberg bort sig i sprinten

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.