Stina Nilsson gör sin debut i IBU-cupen under torsdagen. Foto: Bildbyrån

Dags för Stina Nilssons debut i IBU-cupen

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det dags – under torsdagsförmiddagen gör Stina Nilsson sin första internationella skidskyttetävling när hon kör sprinten i IBU-cupen i tyska Arber.

– Det ska bli jättekul. Jag har bara hört talas om att det är knallhård konkurrens i cupen. Det är en jättestor utmaning, men det är också nästa steg som jag känner att jag vill ta, sa Nilsson till SVT Sport i helgen.

Inför debuten i IBU-cupen har Stina Nilsson nobbat media för att lägga allt fokus på tävlingarna. Men när hon pratade med SVT Sport i helgen var hon förväntansfull.

– Jag har fått mer och mer tid i de här kläderna och gjort många bra pass och löst många bra situationer på träning som jag också vill stå inför på tävling. Det känns bra.

Klockan 11.08.30 ger sig Nilsson ut i torsdagens sprint som startnummer 77 av totalt 135.

Stina Nilsson har gjort fyra nationella tävlingar i skidskytte så här långt. Några dagar före jul kom hon trea i en nationell observationstävling i Östersund med bara en bom.

Så ska Stina Nilsson fixa skyttet:

Stina Nilsson om att byta sport: ”En ny hunger” (18 december 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.