Väderkaoset – skidskytte och slalom skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

Dagens distanslopp över 15 km för damer skjuts upp till morgondagen eftersom det blåser för mycket i Pyeongchang. Under natten togs även beslutet att flytta damernas slalomtävling på grund av de hårda vindarna.

Skidskytteloppet skulle avgjorts klockan 12.05 i dag men kommer att köras, om vädret tillåter, i morgon 09.15. Herrarnas distanslopp över 20 km körs som planerat på torsdagen men flyttas fram i tid från 12.00 till 12.20.

– Det känns okej, man måste tänka på säkerheten, vi har att göra med vapen så det får inte vara osäkert. Om det är för mycket vind så måste säkerheten gå först. Sedan är det nog ingen nackdel för oss, våra tjejer får en dag till att vila, säger förbundskaptenen Johan Hagström till TT.

SVT:s reporter Jacob Hård rapporterar också om starka vindar.

– På en byggarbetsplats här alldeles intill vårt boende blåste hela planket bort och saker ligger huller om buller. Det blåser otroligt starka vindar. Tre gånger under dagen har våra mobiltelefoner larmat för ”nödsituation”, säger Hård.

Olympiaparken utrymd

De kraftiga vindarna har även drabbat Olympiaparken i Pyeongchang som fick utrymmas då partytälten var i fara efter att reklamvepor blåst omkring.

Flera personer ska också ha förts till sjukhus för ögonskador efter att ha fått sand och skräp som virvlat upp från marken i ögonen.

Även nattens slalomtävling sköts upp till fredagen på grund av för starka vindar. I alpint har tre av fyra tävlingar flyttats efter vindproblem vilket gör att programmet kommer att komprimeras hårt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer