Foto: Bildbyrån

Personligt rekord för Brorsson – femma i världscupen

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Öberg hade bara missat ett skott på de första två tävlingarna i Nove Mesto. I masstarten bommade hon tre och slutade som tia.
I stället blev Mona Brorsson bästa svenska och slog personligt rekord med sin femteplats.
– Det visar potentialen, det här är riktigt bra, dessutom är hon lite förkyld, säger SVT:s expert Björn Ferry.

Hanna Öberg har haft en strålande helg i Nove Mesto med en tredjeplats i jakstarten och en sjätteplats i sprinttävlingen.

Men i masstarten var det i stället Mona Brorsson som blev bästa svenska. Brorsson gjorde sin bästa insats i karriären i världscupen när hon gick in som femma.

Personligt rekord

28-åringen bommade två skott och gick i mål 36 sekunder bakom vinnande slovakiskan Anastasija Kuzmina.

Brorsson bommade en i sista skyttet men gjorde ett starkt slutvarv, trots att hon jagades av flera åkare. Hon kunde till sluta knipa femteplatsen utan större problem.

– Det visar potentialen, det här är riktigt bra, dessutom är hon lite förkyld, säger SVT:s expert Björn Ferry.

Slovakiskt i topp

Slovakiska Anastasija Kuzmina och Paulina Fialkova fajtades om segern tillsammans med franska Anaïs Chevalier.

Till slut blev det dubbelt slovakiskt i topp när Kuzmina gick i mål 12.1 sekunder före Fialkova. Öberg slutade tia, drygt en minut efter Kuzmina.

– Detta går får klarhet till klarhet, förra veckan var fantastisk och nu ser vi Mona göra detta tillsammans med Ponsiluoma och Öbergs framgångar i helgen, säger Ferry.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer