Tiril Eckhoff vann i Östersund. Foto: TT

Tiril Eckhoff segrare i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Tiril Eckhoff fortsätter att dominera i skidskyttevärldscupen.

Förra helgen säkrade hon segern i totalen och idag vann hon på nytt i Östersund.

Trots att hon inte var snabbast i spåret och dessutom hade en bom.

– Jag trodde inte jag skulle fixa det, säger Eckhoff till SVT Sport.

Vinterns gigant Tiril Eckhoff såg ut att vara illa ute i damernas sprint i Östersund. Italienska Dorothea Wierer sköt fullt och åkte dessutom riktigt bra. Hon gick i mål på 13.21,3 och ingen såg ut att kunna utmana.

Tiril Eckhoff däremot fick en bom i andra skyttet och såg ut att gå miste om segern. Men med ett riktigt snabbt sista varv kom hon ikapp och körde i mål 2.5 sekunder före Wierer.

”Riktigt nöjd”

Hon tog därmed sjunde raka sprintsegern trots att hon bara hade näst snabbast åktid. Ingrid Landmark Tandrevold blev trea.

– När jag gick ut på sista varvet trodde jag inte att jag skulle fixa det. Men jag fick lite extra power när jag förstod att jag var så nära Dorothea. Jag är riktigt nöjd, säger Eckhoff till SVT Sport.

Förbättrat sig ordentligt

Tiril Eckhoff hade en riktigt tung start på säsongen men har hämtat upp rejält och har varit riktigt svårslagen senaste tiden.

– Jag kan inte riktigt beskriva det. Det bara flyter på väldigt bra nu. Jag har haft mycket prestationsångest. Senast vi var här sköt jag fyra bom så det är skönt att få revansch, säger Eckhoff.

Linn Persson hade en bom och blev bästa svenska på en 14:e plats. Mona Brorsson, som hade felfritt skytte, var precis efter på 15:e plats. Stina Nilsson överraskade med 26:e plats.

Både Hanna och Elvira Öberg hade det tungt på skjutvallen idag. Elvira hade totalt tre bom och slutade på 48:e plats. Hanna hade lika många bom och blev 52:a.

KLIPP: Linn Persson bästa svenska i sprinten

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.