Ebba Andersson är övertygad om att Stina Nilsson kommer att bli bättre på skidskytte. Foto: Bildbyrån

Ebba Andersson om Stina Nilssons skidskyttestart: ”En utmaning”

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson har fått en tung start på skidskyttekarriären.

En som har följt inledningen är hennes tidigare lagkamrat i längdlandslaget, Ebba Andersson.

– Det är så klart en utmaning att byta idrott, det har vi inte minst sett nu, säger hon.

Stina Nilsson har inte bjudit på några glimrande resultat i sina första internationella skidskyttetävlingar, utan resultaten har blivit 99, 69 och 48.

– Jag har ju sett hur det har gått, och det är så klart en utmaning att byta idrott sådär, det har vi inte minst sett nu på de skidskyttelopp hon har kört internationellt. Men oavsett så är jag imponerad över den beslutsamhet som Stina har gett sig in i detta karriärsbyte, säger längdstjärnan Ebba Andersson till SVT Sport.

Hade du trott att det skulle gå bättre än det gjort?

– Jag vet inte riktigt vad jag skulle ha förväntat mig, för jag vet hur pass utmanande det är med skidskytte. Jag har själv kört en ungdoms-SM-tävling för ganska många år sen. Det var så pass utmanande att jag sa ”Aldrig mer!” haha.

– Så det är liksom inte ”bara”. Men jag är säker på att Stina har kvalitéer, och att hon kommer att göra det hon kan för att fortsätta ta steg framåt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.