Eckhoff drog på sig tre straffrundor

Uppdaterad
Publicerad

Norge var med och slogs om segern.

Men då drog Tiril Eckhoff på sig tre straffrundor – och var irriterad efteråt.

– Eckhoff hade jätteproblem. När problemen kommer är det bara som att allt förstärks, det blir som en vulkan i hjärnan, säger SVT Sports expert Björn Ferry.

– Det suger verkligen, säger Eckhoff till NRK.

Det stod tidigt klart att singelmixedstafetten skulle bli en uppgörelse mellan Sverige, Norge och Frankrike.

Men för det norska landslaget försvann segerchansen med Tiril Eckhoffs skytte. Hon hade väldigt svårt vid sitt sista skytte och drog på sig tre straffrundor.

– Eckhoff hade jätteproblem, det blev flera rundor. När problemen kommer är att det bara som att allt förstärks, det blir som en vulkan i hjärnan. När adrenalin- och panikkänslan kommer blir det bara svårare och svårare, säger SVT Sports expert Björn Ferry.

Eckhoff var irriterad efter missarna. Tv-kamerorna visade när hon kastade sin vattenflaska. Det var inget hårt kast, men frustrationen var tydlig.

”Det suger verkligen”

Eckhoff, som tackade Johannes Thingnes Bö för pallplatsen, pratade om sin insats med NRK efteråt.

– Jag är lite besviken över min egen prestation. Johannes gjorde ett bra jobb och jag gjorde ett bra jobb till sista skyttet. Det är tråkigt, jag missade helt, säger Eckhoff.

– Det suger.

NRK: Vad hände?

– Jag chansade och missade tre skott. Tajmingen var helt galet. Det är inte som att jag skakar, men jag är nervös och då blir jag långsammare med avtryckaren. Det suger verkligen, säger Eckhoff.

Frankrike överlägsna

Det gav Sverige en chans på en andraplats. Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson höll undan och gick i mål som tvåa.

Trots missarna lyckades Eckhoff och Johannes Thingnes Bö bli trea i tävlingen.

Frankrike var överlägsna.

KLIPP: Eckhoff irriterad – kastade flaskan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.