Tiril Eckhoff och Hanna Öberg. Foto: BILDBYRÅN

Eckhoff skulle stå på händer – skadade tån

Uppdaterad
Publicerad

Tiril Eckhoff hade precis kommit tillbaka efter en lårskada. Nu blir det ännu mer skadefrånvaro efter ett misslyckat försök till handstående. – Det är så klantigt att man bara kan le åt det, säger skidskyttestjärnan till NRK.

Bara en månad efter att Eckhoff var tillbaka i full träning efter ett fall på rullskidor så var oturen framme igen. 29-åringen skulle stå på händer i gräset men landade helt fel.

– Jag landade med all vikt på lilltån i fel vinkel. Då sa det ”knäck”, säger skidskytten till NRK.

Nu står Eckhoff återigen inför ett antal veckor med alternativ träning.

Kan ta upp till åtta veckor att läka

Det tog tid för Eckhoff att inse hur allvarlig skadan var. Efter fallet blev smärtan allt värre under natten och på morgonen åkte hon till akuten. Väl där fick skidskytten beskedet, läkningen kan ta upp till åtta veckor.

– Jag hoppas att kunna vara uppe på rullskidor om två veckor. Men jag måste nog modifiera pjäxorna, det blir lite gaffatejp och hål, säger hon till NRK

Tiril Eckhoff var en del av det norska stafettlag som tog guld i skidskytte-VM i Östersund i vintras. Trots skadan så menar hon att hon ligger bättre till i förberedelserna än under försäsongen förra året.

– Jag var sjuk så mycket förra året. Den här skadan kan göra att jag gör det bättre i år för nu kan jag bli starkare, säger 29-åringen till NRK.

Minns tilllbaka till VM i Östersund:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer