Foto: SVT

Eckhoff tog medaljen från Röiseland – tröstade henne efteråt

Uppdaterad
Publicerad

Ingrid Tandrevold tog VM-silver – Tiril Eckhoff tog brons.

Det efter en spurtseger mot landsmaninnan Marte Olsbu Röiseland.

– Men det var lite surt att jag tog medaljen före Marte, säger Eckhoff till NRK efter masstarten.

Ingen av de svenska åkarna var med och slogs om medalj vid damernas masstart. I stället blev det österrikisk seger och en kamp mellan tre norskor.

Lisa Theresa Hauser vann före norskan Ingrid Landmark Tandrevold.

– Jag har aldrig vunnit mot Marte eller Tiril på sistarundan eller i en spurt, så jag vet inte vad som hände, säger Tandrevold till SVT.

Bakom där blev det en spurtstrid mellan Tiril Eckhoff och Marte Olsbu Röiseland.

”Jag fick superkrafter”

Eckhoff var ursnabb genom hela loppet och på upploppet flög hon förbi landsmaninnan.

– Jag fick superkrafter på slutet. Men det var lite surt att jag tog medaljen före Marte, men vi är konkurrenter, säger bronsmedaljören till NRK.

Röiseland, som slutade på en fjärdeplats, låg kvar på snön ett tag efteråt, hon såg knäckt ut. Eckhoff och Tandrevold försökte trösta sin kollega. 

–  Man vet inte vad man ska säga, jag önskade att det var första, andra och tredjeplatsen vi kämpade om, då hade alla varit varit på pallen. En fjärdeplats är tråkigt i ett VM. Man får ge en coronavänlig kram och en klapp på axeln, säger Tandrevold till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.