Arkivbild. Svenska skidskyttelandslagets huvudtränare Johannes Lukas. Foto: Nisse Schmidt/TT

Efter coronafallen: ”Vi är egentligen inte oroliga”

Uppdaterad
Publicerad

Hela Bulgariens skidskyttelandslagslag är satt i karantän – efter sex smittofall.

Svenska landslagets huvudtränare Johannes Lukas är däremot inte orolig för spridningen.

– Nej, absolut inte, säger han i Vinterstudion.

Inför de två mixed stafetterna i skidskytte i dag kom internationella skidskytteförbundet med nyheten: Åtta coronafall har konstaterats i lägret.

De drabbade länderna är Bulgarien, Japan och Tjeckien. Den förstnämnda har hela sex positiva covid-tester de andra två har en var. Men landslagets huvudtränare Johannes Lukas är inte orolig för att coronasmittan ska spridas vidare.

”Egentligen är det positivt”

– Nej, absolut inte. Jag tycker egentligen att det är positivt för det bevisar att de har bra tester. Och det är normalt, om du har flera hundra personer runt dig, att du har någon som är positiv, säger Lukas och fortsätter:

– Vi håller oss borta från alla andra och vi har testats negativt. Vi är egentligen inte oroliga och fokuserar på tävlingen.

Det är en månad kvar till VM, hur viktigt är det här inför världsmästerskapet?

– Nej det är inte så viktigt om man tänker fram till VM, men kul att vi har första singel- och mixedstafetten. Vi har ett bra lag i båda stafetterna. Men det är inte så stort fokus på VM just nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer