Foto: Bildbyrån

Elisabeth ”Bettan” Högberg ny skidskytteexpert i Vinterstudion

Uppdaterad
Publicerad

Elisabeth Högberg, som avslutade sin karriär som aktiv förra säsongen, förstärker nu SVT Sports kommentatorer inom skidskytte.

– Det känns väldigt roligt att få möjligheten att vara med och kommentera en del tävlingar, säger Elisabeth Högberg till SVT Sport.

Elisabeth Högberg gör sin debut som expertkommentator i Kontiolahti tillsammans med Ola Bränholm på lördag och söndag.

– Elisabeth Högberg är ett perfekt komplement till vår redan starka expertduo Björn Ferry och Helena Ekholm. Elisabeth var en del av landslaget och världscupen så sent som förra säsongen och har såklart bra koll på åkarna i det svenska laget men även övriga på touren, säger Vinterstudions projektledare Marcus Törngren till SVT Sport.

Vinterstudion

”Inte så nervös”

Elisabeth Högberg var med och tog Sveriges första världscupseger i en skidskyttestafett någonsin för damer den 15 januari 2010 i Ruhpolding.

När hon säsongen 2019/2020 tog hem hela IBU-cupen blev det även EM-guld i sprint och EM-brons i jaktstart.

– Just nu är jag inte så nervös inför uppdraget utan mer förväntansfull skulle jag säga. Jag hoppas kunna bidra med en del erfarenhet och eftersom jag precis slutat har jag ändå har rätt bra koll på åkarna som är aktiva nu. Jag ser väldigt mycket fram emot den här utmaningen, säger Elisabeth Högberg till SVT Sport.

MER SKIDSKYTTE: Elvira Öberg sköt full i stafetten – Sverige vann (1 december 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sverige vinner stafetten överlägset. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet