Elvira Öberg: ”Har tagit kliv från förra året”

Uppdaterad
Publicerad

Elvira Öberg, 21, fick vara med och testa på att tävla mot de allra bästa i världscupen redan under fjolåret.

Nu har hon tagit steg i sin utveckling och ser fram emot säsongen, berättar hon i SVT Sports serie “Vinterstjärnan”.

– Jag är starkare och alla tester har även visat på det, säger Öberg.

Kanske var det under juniormästerskapen 2018 i finska Otepää som det svenska folket i stort fick upp ögonen även för lillasyster Öberg. Elvira nådde stora framgångar i ett mästerskap där det blev inte mindre än tre VM-guld.

Under fjolåret var hon med och imponerade i världscupen, en säsong där hon fick vara med och känna på hur det är att möta de allra bästa. Inför den här säsongen har förväntningarna höjts – inte minst från Elvira själv.

– När det går bra på träning vill man komma igång och tävla, det är det man tränar för. När det dessutom går bra på träning vill man visa upp det på tävling också. Jag känner att jag har tagit kliv från förra året och det ska bli jättekul att få komma igång nu, säger Öberg.

“Jag är starkare”

Elvira Öberg målas upp som stjärnan som kommer att få sitt stora genombrott den här säsongen. Något hon själv har förhoppningar kring.

– Jag hoppas det. Det jag känner är att jag har tagit kliv. Jag är starkare och och alla tester har även visat det, så jag hoppas att jag ska få ut det också.

Pallplats direkt

Under torsdagen den här veckan klev Elvira Öberg in på en imponerande tredjeplats i sprinten från Kontiolahti. En tävling som storasyster Hanna Öberg vann. En historisk svensk världscup-pall med två systrar bland de tre bästa.

I torsdags visade Elvira Öberg upp en imponerande åkform. En sida hos sig själv som hon också lyfter fram i programmet, när hon får frågan vad som är hennes främsta styrka som skidskytt.

– I dagsläget är det nog i skidspåret ihop med att jag aldrig ger upp. Det är nog min absolut största styrka som skidskytt.

Se hela avsnittet av “Vinterstjärnan” med Elvira Öberg på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.