Foto: BILDBYRÅN

Elvira Öberg har fått tillbaka försvunna medaljerna

Skidskyttelöftet Elvira Öbergs JVM-medaljer försvann efter att hon glömt dem vid en parkering. Nu har medaljerna kommit till rätta – efter att svenskan utlyste en hittelön. – Det är en person som har tagit påsen. Jag fick tillbaka dem mot hittelönen, säger hon till P4 Västernorrland.

Elvira Öberg, 19, gjorde stor succé på JVM i Otepää och inkasserade tre guldmedaljer. Men Öberg glömde medaljerna i en påse vid en parkering i Sollefteå tidigare i veckan, och dagen efter var påsen försvunnen.

19-åringen efterlyste medaljer i sociala medier och satte upp lappar på stan. Men det var först när hon adderade en hittelön på 3 000 kronor till efterlysningarna som medaljerna kom till rätta.

– Jag gick och satte upp lappar här i närområdet i alla trappuppgångar i lägenhetshusen. Det hände liksom ingenting så vi bestämde oss för att även sätta ut en hittelön. Så då fick jag redigera alla lappar, men det verkar det ha varit värt, säger hon till P4 Västernorrland.

– Nu ligger de där de ska ligga, där de brukar ligga. Bland de andra medaljerna jag har. De ligger här i köket på byrån. Jag har varit otroligt irriterad på mig själv men nu är de tillbaka och det känns jätteskönt. Jag är framförallt lättad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer