Elvira Öberg om stentuffa träningen: ”Kroppen börjar bli anpassad” Foto: SVT/Bildbyrån

Elvira Öberg om stentuffa träningen: ”Kroppen börjar bli anpassad”

Uppdaterad
Publicerad

Elvira Öberg, 21, gjorde världscupdebut i fjol och knep en åttondeplats som bäst individuellt. Nu har hon haft en bra träningssommar och känner sig starkare än tidigare.

– Jag har bättre syreupptag, känner mig starkare och mer uthållig, säger Öberg till SVT Sport.

Skidskyttarna har första lägret på snö i Idre just nu. Elvira Öberg, lillasyster till världsstjärnan Hanna, är fortfarande junior och skulle kunna köra junior-VM en sista gång.

Men 21-åringen, som varit med i A-landslaget några år, är förväntansfull och känner att kroppen börjat anpassa sig efter den hårda träningen.

– Det är klart att man blir sliten och trött, det är meningen. Men jag har inte samma djupa dippar utan kan hålla bra kvalitet på väldigt många pass. Kroppen börjar bli anpassad för den här träningen.

”Hon är fortfarande junior”

Öberg nådde som bäst en åttondeplats individuellt förra året och i stafett stod hon på pallen.

Ändå säger hon själv att hon hade tävlingar med för mycket bom – något som går att förbättra.

– Man måste vara realistisk, hon är fortfarande junior så vi kan inte tänka att hon ska kämpa varje gång för pallen. Hon har kapacitet, men jag vill att hon ska ta det steg för steg, säger tränaren Johannes Lukas.

MER SKIDSKYTTE: Tre snabba med Stina Nilsson och Hanna Öberg (3 oktober 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.