Här är detaljen som kan ha kostat guldet

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Öberg missade fyra skott i det avgörande skyttet i damstafetten. Men en tomhylsa som strulade kostade också värdefull tid.

– Det är som att tomhylsan ligger kvar i patronläget, säger SVT Sports expert Björn Ferry.

Hanna Öberg fick stor gulddarr i det sista stående skyttet och missade fyra skott. Det strulade dessutom för henne när hon skulle ladda om till det sista extraskottet och värdefull tid tappades.

– Det flöt på jättebra i början. Grundserien var jättebra och det första extraskottet. Men sen det sista, då är det som är som att hon inte får i det. Det är som att tomhylsan ligger kvar i patronläget, säger SVT Sports expert Björn Ferry.

– Hade hon fått iväg det i vanlig rytm då hade hon kunnat gå ut i princip samtidigt.

”Kan hända ibland”

Hanna Öberg själv om det sista extraskottet:

– Tomhylsan från senaste skottet låg kvar i loppet så jag fick pilla bort det först innan jag kunde stoppa i sista reservskottet. Så det tog lite extra tid. Det kan hända ibland. Jag får väl kolla igenom allting och dubbelchecka geväret.

Blev du extra stressad av strulet?

– Jag skulle inte säga att det var så farligt. Det handlar om att det tar lite tid.

Ferry var annars imponerad av insatserna från Linn Persson, Mona Brorsson, Anna Magnusson och Hanna Öberg.

– Det är en fantastisk laginsats, men det känns som att vi missar guldet, säger SVT-experten Björn Ferry.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.